Δωρεά Holter ρυθμού στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», 9/6/2016

 Αρ. Πρωτ.101/2016

Αθήνα, 9 Ιουνίου 2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Θέμα: Δωρεά Holter ρυθμού στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

 

 O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Η Αγία Σοφία» δημιουργήθηκε για να στηρίζει τα παιδιά που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες και τις οικογένειές τους, και αγωνίζεται για την προάσπιση και   εύρυθμη λειτουργία του μοναδικού δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του ΕΣΥ στη χώρα μας, του «Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών στα Παιδιά» (Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π.), στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».

 

 Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας  υπάρχει διαρκώς η μέριμνα αναζήτησης πόρων για κάλυψη εξόδων εξωνοσοκομειακών εξετάσεων, μεταφορικών, διαμονής και διατροφής για τα καρδιοπαθή παιδιά και τις οικογένειές τους, αλλά και υλικοτεχνικού εξοπλισμού του ΕΚΑΣΚΑΠ, γεγονός που είχε, προσφάτως, ως αποτέλεσμα την απόκτηση ενός σύγχρονου Holter ρυθμού, αξίας 7.000 ευρώ.

 

Πρόκειται για ένα Τρικάναλο Holter Ρυθμού H3+7ήμερης καταγραφής με δύο καταγραφικά, του οίκου Mortara Instrument, το ελαφρύτερο και μικρότερο Holter ρυθμού με οθόνη υγρών κρυστάλλων της παγκόσμιας αγοράς, με συνεχή ψηφιακή καταγραφή τριών καναλιών, με απευθείας σύνδεση μέσω USB με Η/Υ για τη μεταφορά της καταγραφής, με αυτόματη ανίχνευση βηματοδότη υψηλής ανάλυσης, με  πλήκτρο για καταγραφή event από τον ασθενή και με δυνατότητα σύνδεσης με σταθμό DICOM. Το συγκεκριμένο είδος αποτυπώθηκε στη λίστα απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού που μας δόθηκε από τον  Συντονιστή του Κέντρου, ύστερα από έγγραφο αίτημά μας. Τα δε αναλώσιμά του είναι μόνο οι κοινές μπαταρίες τις οποίες  το Νοσοκομείο μπορεί να τις προμηθεύεται από την ελεύθερη αγορά.

 

Η παράδοση του Holter έγινε την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 σε μία σεμνή τελετή, όπου παρευρέθησαν τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας κ. Χρυσάνθη Μιχαλοπούλου-Κοκολάκη (πρόεδρος), ο κ. Μιχαήλ Αλεβίζος (γραμματέας), ο κ. Δημήτριος Ράπτης (μέλος) και η κ. Κων/να Λαλιώτου (μέλος), ενώ εκ μέρους του ΕΚΑΣΚΑΠ παρέστη ο Συντονιστής του κ. Ευάγγελος Καρανάσιος και η Προϊσταμένη του Αιμοδυναμικού τμήματος, κ. Ελένη Κοτσάνη.

 

           Ο τεχνικός της εταιρείας κ. Παναγιώτης Παντιώρας εγκατέστησε το λογισμικό στους υπολογιστές του ΕΚΑΣΚΑΠ, συζήτησε μαζί μας για τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά και τις ιδιαίτερες δυνατότητες του συγκεκριμένου μηχανήματος, που, αν και μικρό σε μέγεθος, καλύπτει πλήθος λειτουργιών, απάντησε σε απορίες μας και δεσμεύθηκε να εκπαιδεύσει το προσωπικό του Κέντρου για την ασφαλή χρήση του, καθώς επίσης εγγυήθηκε για την καλή λειτουργία και διαρκή υποστήριξη της εταιρείας προς το Νοσοκομείο.

          Η προσφορά του Holterρυθμού αποτελεί ακόμα ένα δείγμα του ενδιαφέροντος του Συλλόγου μας προς όλα τα καρδιοπαθή παιδιά. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνετέλεσαν στην αγορά του και ευχόμαστε να αποτελέσει ένα ακόμη αξιόπιστο μέσο για την διάγνωση των συγγενών καρδιοπαθειών στα παιδιά και για την ακόμα αρτιότερη λειτουργία του ΕΚΑΣΚΑΠ.

    

  η Πρόεδρος                                                                      ο Γραμματέας

 

  Χρυσάνθη Μιχαλοπούλου-Κοκολάκη                                Μιχαήλ Αλεβίζος            

 

 

Μοιράστε το άρθρο