ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Θα “αναβαθμίσουν” το Παιδοογκολογικό-ΕΛΠΙΔΑ, όπως “αναβαθμίζουν”, δώδεκα χρόνια τώρα, το μοναδικό Παιδοκαρδιοχειρουργικό Kέντρο του Ε.Σ.Υ. στο Νοσ. Παίδων «Η Αγία Σοφία»;

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ

«Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Αρ. Μητρώου 29379

Αρ. Πρωτ. 275

Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   ΘΕΜΑ: Θα “αναβαθμίσουν” το Παιδοογκολογικό-ΕΛΠΙΔΑ, όπως “αναβαθμίζουν”, δώδεκα χρόνια τώρα, το μοναδικό Παιδοκαρδιοχειρουργικό Kέντρο του Ε.Σ.Υ.

στο Νοσ. Παίδων «Η Αγία Σοφία»;

 

Οι γονείς παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες στηρίζουν απερίφραστα τους γονείς  παιδιών με καρκίνο και επιβεβαιώνουν ότι οι φόβοι τους και οι ανησυχίες τους για την εξαγγελθείσα μετατροπή του Παιδοογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε ΝΠΙΔ είναι απολύτως βάσιμα! Το ζούμε, δώδεκα χρόνια τώρα, με την προσπάθεια διάλυσης του Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π. (Ειδικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών στα Παιδιά), του μοναδικού Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου στο Ε.Σ.Υ!

Το Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π. ίσως αποτελεί την πρώτη σκανδαλώδη προσπάθεια εκμετάλλευσης και ιδιωτικοποίησης της παιδιατρικής περίθαλψης! Τραγική ειρωνεία: Και σ΄αυτήν την περίπτωση και τώρα με το Παιδοογκολογικό μάς μιλούν για ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ! Ποια αναβάθμιση, όταν από το 2011 παλεύουμε για τα αυτονόητα, να παραμείνει ανοιχτό, να υπάρχει προσωπικό, να γίνονται χειρουργεία; Το μόνο σίγουρο είναι ότι η πολιτεία δεν κινείται με γνώμονα το καλό των παιδιών μας, αλλά των ιδιωτών!

Γι΄αυτό, μόνο ένας είναι ο δρόμος: ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΤΩΡΑ! Κι αυτόν πρέπει να ακολουθήσουμε! Ειδάλλως, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας!

Μοιράστε το άρθρο