Επιστολή προς Ιατρικούς Συλλόγους, 01/03/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες

«Η Αγία Σοφία»

ΘΕΜΑ: «ΕΚΑΣΚΑΠ: Το έγκλημα συνεχίζεται. Και 8ο παιδί-θύμα!»

 Αθήνα, 1/3/2013.

Προς τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

         τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

         τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά

         την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

         την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά

 

         Όταν προ 17 μηνών, με απαράδεκτες προφάσεις, κάποιοι έκλεισαν παράνομα το μοναδικό δημόσιο παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο της Ελλάδας (ΕΚΑΣΚΑΠ), με  αγωνία προβλέψαμε επικείμενους θανάτους καρδιοπαθών παιδιών. Δυστυχώς, επαληθευθήκαμε με τον πιο τραγικό τρόπο.

 Στις 27 Φεβρουαρίου 2013 είχαμε την εκδημία ενός ακόμη παιδιού με συγγενή καρδιοπάθεια, του Ηλία Αλεξάνδρου. Οι ίδιοι οι γονείς του καταγγέλλουν πως το παιδί τους έπεσε θύμα της ολιγωρίας του Ωνασείου, ενώ πιστεύουν πως, αν το ΕΚΑΣΚΑΠ ήταν ανοιχτό, θα είχε έγκαιρα αντιμετωπιστεί. Ο Ηλίας αποτελεί την 8η (γνωστή σε μας) περίπτωση παιδιού – θύματος του εγκληματικού  κλεισίματος του ΕΚΑΣΚΑΠ, που μετά από μηνυτήριο αναφορά μας ερευνούν ήδη οι εισαγγελικές αρχές.

Τι άλλο περιμένουν υπουργείο και διοικητές για να ανοίξουν το ΕΚΑΣΚΑΠ; Πόσα παιδιά ακόμα πρέπει να θρηνήσουμε; Πόσες φορές ακόμα πρέπει οι γονείς να φωνάξουμε για την κατάφωρη αδικία εις βάρος των γιατρών μας; Πού είναι το προσωπικό που μας υποσχέθηκαν στους 17 μήνες της «αναβάθμισής» του; Τι είναι αυτό που τους εμποδίζει να ανοίξουν το κέντρο, αν όχι, άλλα συμφέροντα;

Σας καλούμε με ακόμα εντονότερη φωνή, να συστρατευθείτε μαζί μας και να απαιτήσετε εκ μέρους όλων μας, να λήξει επιτέλους το παράλογο δράμα που ζουν, τόσους  μήνες, εκατοντάδες οικογένειες καρδιοπαθών παιδιών.

 

Μετά τιμής,

                 η Πρόεδρος                                                ο Γραμματέας

 Χρυσάνθη Μιχαλοπούλου-Κοκολάκη                      Δημήτριος Λόντος

Τηλ.6939392314

Μοιράστε το άρθρο