Ήρωας και όχι επίορκος ο καρδιοχειρουργός που επιστρέφει στο Παίδων “Η Αγία Σοφία”, 22/09/2015

Αθήνα,  22 Σεπτεμβρίου  2015
Αρ. Πρωτ. 59/2015

 

 ΘΕΜΑ: Ήρωας και όχι επίορκος ο καρδιοχειρουργός που επιστρέφει στο Παίδων “Η Αγία Σοφία”.

 Οφειλόμενη  απάντηση σε επίορκους, δήθεν δημοσιογράφους του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ»

 

Αν ο στόχος κάθε δημοσιογράφου είναι η αληθινή και έγκυρη ενημέρωση του κοινού με σκοπό το δημόσιο συμφέρον, τότε πώς αλλιώς παρά «επίορκους» να χαρακτηρίσουμε με τη σειρά μας δημοσιογράφους και εφημερίδες που υπηρετούν την παραπληροφόρηση και τη διαστροφή της αλήθειας; Ειδικά όταν έτσι συνεργούν στο να πλήττεται έτι περισσότερο η υγεία μικρών παιδιών, πώς αλλιώς παρά εγκληματική μπορεί αυτή η στάση να χαρακτηριστεί;  

    Επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια, το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» υπηρετεί με εξαιρετική συνέπεια την απαξίωση του μοναδικού Δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου της Ελλάδας με τη λασπολογία εναντίον των γιατρών του. Πρώτο δημοσίευε επιλεκτικά πορίσματα αδημοσίευτων ΕΔΕ, Πρώτο ετυμηγορούσε, Πρώτο διέστρεφε την αλήθεια κατά το δοκούν. Η εμπάθεια σε όλο της το μεγαλείο! Και δεν νοιάστηκαν ούτε για την πιθανότητα συνεπειών των δημοσιευμάτων σε μικρούς ασθενείς, που στερούνταν άξιους γιατρούς επί μακρόν.

 Η έλλειψη αντικειμενικότητας της εφημερίδας είναι παροιμιώδης. Έτσι δεν ήξεραν για τα παιδιά που πέθαναν κατά το παράνομο κλείσιμο του Κέντρου, δεν έμαθαν ποτέ για την ΕΔΕ που κατεδείκνυε ως κύριο υπεύθυνο της δυσλειτουργίας του Κέντρου την Διοίκηση του Παίδων και την ηγεσία Λοβέρδου στο Υπουργείο Υγείας, δεν άκουσαν τις φωνές συμπαράστασης του συνόλου των γονέων προς τους ικανότατους παιδοκαρδιοχειρουργούς των παιδιών τους, δεν γνώριζαν πως ουδεμία καταγγελία υπάρχει από ασθενείς, αντιθέτως στέλνουν διαρκώς επιστολές ευχαριστίας στους άξιους γιατρούς τους, δεν ενημερώθηκαν για την αμετάκλητη ποινή φυλάκισης που πήραν συνάδελφοί τους ¨δημοσιογράφοι¨, που διέδιδαν ίδια ψεύδη, δεν είδαν τη σκόπιμη υποστελέχωση και τις τραγικές ελλείψεις του Κέντρου που το κρατούν, με ευθύνη του ισόβιου (;) Διοικητή, μονίμως σε υπολειτουργία.

 Ιδιαίτερα απεχθές είναι πρόσφατο άρθρο (21.9.2015) στη διαδικτυακή έκδοση του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ», αφού διασύρει για μιαν ακόμη φορά ικανότατο παιδοκαρδιοχειρουργό και συνάμα εξαιρετικό άνθρωπο, που αδίκως τέθηκε σε διαθεσιμότητα με βάση ανυπόστατες και σαθρές κατηγορίες κατασκευασμένες από τη Διοίκηση. Είναι αυτός που κατεξοχήν ανελάμβανε όλα τα δύσκολα περιστατικά του Νοσοκομείου, τα οποία μειώθηκαν δραματικά κατά την απουσία του. Θυμίζουμε ότι ήταν αυτός που πριν τρία χρόνια ανέλαβε και χειρούργησε με επιτυχία κοριτσάκι με δύσκολη καρδιοπάθεια, το οποίο το Ωνάσειο παρέπεμπε στο εξωτερικό. Αντί, λοιπόν, να συγχαρούν με τους γονείς που περίμεναν με αγωνία την επάνοδό του στο Νοσοκομείο, για να συνεχίσει να φροντίζει τα καρδιοπαθή παιδιά τους, έριξαν και πάλι όση λάσπη μπορούσαν για να αμαυρώσουν τη δίκαιη επιστροφή του.

 Δυστυχώς, όμως, κύριοι συντάκτες του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ», και αυτή η επίθεση λάσπης και συκοφάντησης κατά εντίμων και αξίων επιστημόνων θα πέσει στο κενό. Η αλήθεια είναι γνωστή σε όλους μας. Εμείς, οι ευγνώμονες γονείς εκατοντάδων καρδιοπαθών παιδιών που έχουν χειρουργηθεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», είμαστε ευτυχείς για την επιστροφή του εξαιρετικού ανάργυρου καρδιοχειρουργού που συκοφαντήθηκε όσο κανείς κι ακόμα αντέχει. Σε σας μένει μόνο η ντροπή να υπηρετείτε συστηματικά το ψεύδος και τη διαφθορά.

            η Πρόεδρος                                                               ο Γραμματέας    

 

  Χρυσάνθη ΜιχαλοπούλουΚοκολάκη                               Δημήτριος Λόντος

Μοιράστε το άρθρο