Καταδίκη «ΕΘΝΟΥΣ» για συκοφαντικά δημοσιεύματα, 20/04/2015

 

                                                                                                Αρ. Πρωτ. 47/2015

                                                                                                Αθήνα, 20 Απριλίου 2015

Προς: 1. Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

           2. Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

           3. Ιατρικό  Σύλλογο  Πειραιά

           4. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών  Γιατρών Ελλάδας

           5. Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών και Πειραιώς

 

 

ΘΕΜΑ: Καταδίκη «ΕΘΝΟΥΣ» για συκοφαντικά δημοσιεύματα κατά των Παιδοκαρδιοχειρουργών του «Αγία Σοφία»

 

Για μία ακόμη φορά καταδικάστηκαν από το Α΄ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών οι Γεώργιος Μπόμπολας, εκδότης της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», Αθανάσιος Τσεκούρας, Διευθυντής του «ΕΘΝΟΥΣ» της Κυριακής, και Ιωάννης Κρητικός, συντάκτης, σήμερα, 20 Απριλίου 2015. Η σημερινή τους καταδίκη είναι η τρίτη (!), αφού  έχουν πρωτόδικη, εφετειακή και, σήμερα, μετ’ αναίρεση καταδίκη, για τα όσα ψευδέστατα και βαρύτατα συκοφαντικά δημοσίευσαν για τους παιδοκαρδιοχειρουργούς του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» τον Οκτώβριο 2011, λίγο μετά το κλείσιμο του μοναδικού δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου από τον αξέχαστο κ.Λοβέρδο.

Παρά τις αλλεπάλληλες καταδίκες τους, δεν έχουν μέχρι στιγμής ζητήσει δημόσια συγγνώμη ούτε ανασκευάσει τα όσα κατάφωρα συκοφαντικά κατασκεύασαν και διέδωσαν. Στις τραγικές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που ζούμε, τα δημόσια νοσοκομεία και οι άριστοι γιατροί μας πρέπει να στηρίζονται και να τιμώνται και όχι να καταβαραθρώνονται από άθλια δημοσιεύματα και πρακτικές.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενή Καρδιοπάθεια «Η Αγία Σοφία» μετά και την δικαίωση των γιατρών στα δικαστήρια, απαιτεί από την Πολιτεία και τη νέα κυβέρνηση να στηρίξουν το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της Ελλάδας για το καλό όλων των καρδιοπαθών παιδιών, που έχουν τόσο ανάγκη τις πολύτιμες υπηρεσίες του. Δυστυχώς, σήμερα, 5 σχεδόν χρόνια μετά το λουκέτο και την απαξίωση του Κέντρου αυτού από τους κατεξοχήν αρμοδίους και υπευθύνους να το λειτουργήσουν, οι συνέπειες από το τσουνάμι των συκοφαντιών και των διώξεων κατά των Παιδοκαρδιοχειρουργών του  «Η Αγία Σοφία», είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Οι διώξεις κατά των γιατρών ακόμα δεν έχουν τελειώσει, Παιδοκαρδιοχειρουργός πρότυπο επιστημοσύνης και ήθους βρίσκεται σε αυτοδίκαιη αργία, το Κέντρο υπολειτουργεί και ουδείς φαίνεται να ενδιαφέρεται, προς μεγάλη ικανοποίηση των ιδιωτικών συμφερόντων.

Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει να μάχεται για να γίνει το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Αγία Σοφία αυτό που πρέπει να είναι, ένα Κέντρο παροχής υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας προς όφελος όλων των καρδιοπαθών παιδιών της χώρας μας.

 

                    η Πρόεδρος                                                          ο Γραμματέας      

Χρυσάνθη Μιχαλοπούλου-Κοκολάκη                               Δημήτριος Λόντος

Μοιράστε το άρθρο