Το μετέωρο «ΒΗΜΑ» της..εμπάθειας συνεχίζεται, 10/03/2014

                                                                                                  Αθήνα,  10 Mαρτίου 2014

 

Κοινοποίηση: 1. Διοικητή Νοσ. Παίδων «Η Αγία Σοφία» κ. Παπασάββα

                      2. Δ.Σ. Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»

                      3. Διοικητή 1ης ΥΠΕ
                      4. Υπουργό Υγείας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Το μετέωρο «ΒΗΜΑ» της..εμπάθειας συνεχίζεται.

 

 Συγχαίρουμε το «ΒΗΜΑ» και την δημοσιογράφο κ. Φυντανίδου για τη διαχρονική συνέπειά τους στην προβολή του «έργου» του κ. Λοβέρδου στην Υγεία,  όπου ξεχωριστή θέση κατέχει το κλείσιμο του μοναδικού δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου της Ελλάδας (ΕΚΑΣΚΑΠ) στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

 Το γεγονός, βεβαίως, ότι ο ίδιος διέσυρε από τη Βουλή ανυπεράσπιστους γιατρούς  με μύδρους συκοφαντίας τον Οκτώβριο του 2011, ενώ 8 μήνες αργότερα δήλωνε «δεν γνωρίζω το θέμα», το αγνοεί η κ. Φυντανίδου, όπως αγνοεί (;) ότι όλα αυτά κρίθηκαν ήδη τελεσίδικα ως συκοφαντική δυσφήμιση από τα ποινικά δικαστήρια, στα οποία δεν έδωσε λόγο ο κ. Λοβέρδος, λόγω της «μη ευθύνης υπουργών».

Το ύφος και το ήθος της πάλαι ποτέ «έγκριτης» εφημερίδας διατρέχει όλο αυτό το άρθρο – συρραφή ασύνδετων αποσπασμάτων από έγγραφα αγνώστου πατρότητος, ενώ η συντάκτις αναρωτιέται «αν μπορεί να λειτουργήσει, υπ’ αυτές τις συνθήκες, αποτελεσματικά το μεγαλύτερο δημόσιο κέντρο της χώρας για την αντιμετώπιση συγγενών καρδιοπαθειών σε παιδιά». Στην αγωνία της αυτή μπορούμε να την πληροφορήσουμε ότι, ναι, το Κέντρο, παρά τις αντίξοες συνθήκες (που έχουμε πολλάκις αναφέρει ποιες πραγματικά είναι), λειτουργεί όσο πιο αποτελεσματικά μπορεί, αν και η Διοίκηση δίνει μόνο μία ημέρα χειρουργείου εβδομαδιαίως (!), και οι γιατροί του, όπως πάντα, υπερβάλλουν εαυτούς, δίνοντας την ψυχή τους σε τακτικά και έκτακτα χειρουργεία, αρκετά εκ των οποίων πολύ απαιτητικά.

Τα ιατρικά επιτεύγματα των καρδιοχειρουργών του Κέντρου, δίνουν έμπρακτη απάντηση σε όλους τους Λοβέρδους και τα ιδιωτικά συμφέροντα που αυτοί υπηρετούν, προκειμένου πάση θυσία να (ξανα)κλείσει, λόγω δήθεν «έλλειψης επικοινωνίας».

Γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε τους πόρους και τα μέσα των κάθε λογής κατεδαφιστών της δημόσιας υγείας, όμως με τις μικρές μας δυνάμεις θα παλέψουμε για το καλό των παιδιών μας και στο όνομα αυτών που χάθηκαν, ώστε το Κέντρο να λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη και να συνεχίσει το αξιοζήλευτο έργο του.

         
η Πρόεδρος                                                                ο Γραμματέας    

Χρυσάνθη Μιχαλοπούλου-Κοκολάκη                               Δημήτριος Λόντος

Μοιράστε το άρθρο