Ευχαριστήρια επιστολή οικογένειας Πετρίδου, 15/7/2013

 Αθήνα, 15 Ιουλίου 2013

 

Προς: 1. Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» κ. Παπασάββα

          2. Διοικητή της 1ης Υ.ΠΕ Αττικής κ. Κοντοζαμάνη

 Κοινοποίηση: Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη

 

Αξιότιμοι κύριοι,

 Είμαστε οι γονείς της Θάλειας-Σπυριδούλας Πετρίδου και με την επιστολή αυτή θέλουμε να σας εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για την επιτυχή επέμβαση του παιδιού μας στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», που δικαίωσε την εμπιστοσύνη μας και στο ίδιο το  μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της Ελλάδας, αλλά και στο θεράποντα γιατρό του παιδιού μας, κ. Γεώργιο Καλαβρουζιώτη.

 Η μικρή μας Θάλεια-Σπυριδούλα, τριών ετών σήμερα, γεννήθηκε με σύμπλοκη καρδιοπάθεια (τετραλογία Fallot) και σε ηλικία 35 ημερών υποβλήθηκε σε επιτυχή επέμβαση αορτοπνευμονικής αναστόμωσης στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Μετά το κλείσιμο του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών σε Παιδιά (ΕΚΑΣΚΑΠ), παραπεμφθήκαμε για την επόμενη επέμβαση που χρειαζόταν, στο Ωνάσειο.

     Στις 10 Απριλίου 2013, χωρίς να έχουμε κάποια ενημέρωση όσον αφορά το  χειρουργείο του παιδιού μας, από το Ωνάσειο μας ανακοίνωσαν πως δεν μπορούν να το αναλάβουν και μας συμβούλευσαν να πραγματοποιήσουμε αυτήν τη δύσκολη  επέμβαση  στο εξωτερικό. Στις 11 Απριλίου παραλάβαμε τη σχετική βεβαίωση.

 Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας αναλάμβανε να καλύψει όλα τα έξοδα ενός  χειρουργείου στο εξωτερικό, διαθέτοντας, μάλιστα, και το πρωθυπουργικό σκάφος για τη μεταφορά του παιδιού μας. Επειδή, όμως, ως γονείς είχαμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο ΕΚΑΣΚΑΠ και στο θεράποντα γιατρό του παιδιού μας, με αίτημά μας προς τη Διοίκηση του Νοσ. Παίδων «Η Αγία Σοφία» στις 12 Απριλίου, ζητήσαμε το παιδί να χειρουργηθεί εκεί.

 Η εμπιστοσύνη μας αυτή, μαζί με τις δικές σας προσπάθειες για την επαναλειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας έφεραν καρπούς. Έτσι, στις 11 Ιουνίου 2013, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η πλήρης διόρθωση της σύμπλοκης καρδιοπάθειας της μικρής μας Θάλειας-Σπυριδούλας. Τόσο το απαιτητικό χειρουργείο, όσο και η μετεγχειρητική πορεία του παιδιού εξελίχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Ο γιατρός μας, κ. Καλαβρουζιώτης, αλλά και όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, απέδειξαν και πάλι πως το ΕΚΑΣΚΑΠ δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα κέντρα του εξωτερικού!

 Σας ευχαριστούμε και για τις δικές σας ενέργειες να επαναλειτουργήσει το ΕΚΑΣΚΑΠ. Είναι ένα Κέντρο μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, απαραίτητο για όλα τα καρδιοπαθή παιδιά μας. Σας παρακαλούμε να το προστατέψετε, στελεχώνοντάς το με το απαραίτητο προσωπικό, για να μην ξαναβρεθούν τα παιδιά μας κι εμείς στη δεινή κατάσταση των τελευταίων 21 μηνών.

  Με τιμή,

   

Μάλαϊ Έρβις

 Πετρίδου Κυριακή

 

Μοιράστε το άρθρο