Δελτίο Τύπου_Θετική συνάντηση με Διοικητή Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”, κ. Παπασάββα, για τα προβλήματα του μοναδικού Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου στο ΕΣΥ

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ«Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Αρ. Μητρώου 29379

Αρ. Πρωτ. 232

Αθήνα, 2  Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑ

 

Την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου ο Σύλλογός μας είχε μία σύντομη αλλά, πιστεύουμε, ουσιαστική συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κ. Εμμανουήλ Παπασάββα.

Με διάθεση να βρεθούν, επιτέλους, ΜΟΝΙΜΕΣ λύσεις για το καλό των καρδιοπαθών παιδιών καταθέσαμε, με ειλικρίνεια, την αγωνία μας για την τρέχουσα και την μέλλουσα κατάσταση στο Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π. (Ειδικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών στα Παιδιά), που αποτελεί το μόνο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στο ΕΣΥ.

Ειδικότερα, θέσαμε και προφορικά την αδήριτη ανάγκη:

  • Ένταξης της, μοναδικής στο ΕΣΥ, Κ.Ε.Μ. (Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας) στο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου ως Αυτόνομης Μονάδας με δικό της ιατρικό προσωπικό (μόνιμους Εντατικολόγους)
  • Αύξησης του ΜΟΝΙΜΟΥ νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς επίκειται και συνταξιοδότηση τριών νοσηλευτριών της ΚΕΜ, που θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα
  • Αύξησης Αναισθησιολόγων, ώστε να καταστεί δυνατή η αύξηση των χειρουργείων
  • Ενίσχυσης του Κέντρου με 2ο Τεχνικό Εξωσωματικής Κυκλοφορίας
  • Εκπαίδευσης τεχνικού/ιατρού για διενέργεια Μαγνητικών Τομογραφιών Καρδιάς

Τέλος, αναφερθήκαμε και σε πληροφορία που είχαμε περί νέας μεταφοράς κλινών του καρδιολογικού και σύμπτυξής του με άλλες κλινικές, γεγονός που μας φέρνει πίσω σε άσχημες καταστάσεις που ίσχυαν ως το 2020 και που απαιτήσαμε να μην υλοποιηθεί ως απευκτέο!

Για όλα τα παραπάνω, ο κ. Παπασάββας μας ενημέρωσε ότι έχουν γίνει εκ μέρους του όλες οι ενέργειες προς επίλυσή τους και ότι, πλέον, η οριστική λύση τους είναι θέμα του Υπουργείου. Όσον αφορά στην πληροφορία για νέα σύμπτυξη της Καρδιολογικής Κλινικής, μας είπε πως δεν πιστεύει ότι θα γίνει. Μας διαβεβαίωσε ότι η πρόθεσή του είναι να έχουμε, από τούδε και στο εξής, μία γόνιμη συνεργασία, ότι το γραφείο του θα είναι ανοιχτό και ότι, για κάθε πρόβλημα που μας αφορά, να ζητάμε συνάντηση μαζί του και θα μας δέχεται.

Αναμένοντας συνάντηση και με τον Υπουργό Υγείας, κ. Πλεύρη, ευχαριστούμε τον κ. Παπασάββα για την συνάντηση που είχαμε και ευχόμαστε σύντομα να έχουμε θετικές εξελίξεις προς όφελος των καρδιοπαθών παιδιών!

η Πρόεδρος                                                                      η Γραμματέας

Χρυσάνθη Μιχαλοπούλου-Κοκολάκη                         Παναγιώτα Καραγεώργη

Μοιράστε το άρθρο