Όταν η ευγνωμοσύνη γίνεται πράξη: Δέματα αγάπης από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών “Μέγας Αλέξανδρος”

 

Προ ημερών λάβαμε κάποια δέματα αγάπης από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημ. Σχολείου Συκεών «Μέγας Αλέξανδρος», Δήμου Νεαπόλεως Συκεών. Επρόκειτο για τέσσερα κιβώτια με τρόφιμα, είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής, σχολικά είδη και παιχνίδια. Μάλιστα (αξίζει να το αναφέρουμε προς τιμήν της),  η “ΓΕΝΙΚΗ μεταφορική”, προβάλλοντας  το κοινωνικό της πρόσωπο, ανέλαβε δωρεάν όλη τη διαδικασία της μεταφοράς τους.

Δια στόματος της προέδρου του Συλλόγου αυτού, κυρίας Μακρίνας Θαβαΐδη, ενημερωθήκαμε ότι τα δέματα αποτελούσαν ένδειξη ευγνωμοσύνης προς το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της Ελλάδας στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” και τους εξαίρετους παιδοκαρδιοχειρουργούς του, καθώς και ένδειξη συμπαράστασης στις οικογένειες καρδιοπαθών παιδιών που νοσηλεύονται εκεί. Αφορμή στάθηκε η προσωπική εμπειρία μελών τους, που το παιδί τους γεννήθηκε με «ανώμαλη έκφυση της αριστερής στεφανιαίας αρτηρίας από την πνευμονική αρτηρία»(Anomalous Left Coronary Artery from Pulmonary Artery- ALCAPA), μία πολύ σπάνια συγγενή καρδιοπάθεια (μία περίπτωση ανά 30.000-300.000 γεννήσεις ζώντων), με αποτέλεσμα ανεπάρκεια μιτροειδούς βαλβίδας και καρδιακή ανεπάρκεια. Το βρέφος, κοριτσάκι ηλικίας 2 μηνών και 26 ημερών και με βάρος σώματος 4,55kg (πιθανότατα το μικρότερο σε ηλικία και βάρος που χειρουργήθηκε στην Ελλάδα) υπεβλήθη σε μία επιτυχή, πρωτοποριακή επέμβαση  στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», μετά την οποία η πορεία της υγείας του είναι εξαιρετική (βλ. περισσότερα, σε προηγούμενη ανάρτησή μας: https://www.pedocardio.gr/δύο-πρωτοποριακές-επεμβάσεις-από-το-π/ ).

Εμείς είμαστε, για μία ακόμη φορά, υπερήφανοι για το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της Ελλάδας στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” και τους άξιους γιατρούς που το στελεχώνουν, αλλά και ευγνώμονες σε όλους όσους μετατρέπουν την δική τους εμπειρία όχι μόνο σε θερμά λόγια ευχαριστιών, αλλά μετά από αυτά προβαίνουν και σε πράξεις έμπρακτης ανακούφισης άλλων εμπερίστατων συνανθρώπων μας, που  περνούν τώρα το δικό τους γολγοθά…

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς! Ευχόμαστε ολόψυχα υγεία, ψυχική και σωματική, στις οικογενειές σας και καλή πρόοδο στα παιδιά σας!

 

 

Μοιράστε το άρθρο