ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΠΛΕΥΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΓΚΑΓΚΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ«Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Αρ. Μητρώου 29379

 

Αρ. Πρωτ. 235

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΠΛΕΥΡΗ

ΚΑΙ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΓΚΑΓΚΑ

 

Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου ο Σύλλογός μας μαζί με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες συναντήθηκε στο Υπουργείο Υγείας με τον Υπουργό κ. Αθ. Πλεύρη και την αναπλ. Υπουργό κ. Μ. Γκάγκα. Η πρόσκληση για την σημαντική αυτή συνάντηση ήρθε ως απάντηση σχετικών μας αιτημάτων αμέσως μετά την ανάληψη υπηρεσίας του νέου Υπουργού. Η συνάντηση διεξήχθη σε πνεύμα συναλληλίας και διακρίναμε τίμιες διαθέσεις εκ μέρους του Υπουργείου.

Τόσο ο κ. Υπουργός όσο και η αναπλ. Υπουργός άκουσαν με προσοχή τα αιτήματά μας. Ο κ. Υπουργός μας εξήγησε ότι επέλεξε να ακούσει πρώτα την δική μας εισήγηση και κατόπιν των υπολοίπων φορέων, ώστε να σχηματίσει άποψη και να δοθεί πρόταση λύσης στο 10ετές πρόβλημα υπολειτουργίας του μόνου Παιδιοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του ΕΣΥ στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», ένα σαφώς αποτυπωμένο σχέδιο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, αφού μας κοινοποιηθεί και αμοιβαία συμφωνηθεί.

Συμφωνήσαμε ότι αναφερόμαστε σε πολύ ευαίσθητο θέμα και ότι ένα Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο πρέπει να λειτουργεί μέσα σε τριτοβάθμιο Παιδιατρικό Νοσοκομείο. Μας διαβεβαίωσαν ότι η πολιτική βούληση είναι το Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π (Ειδικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών στα Παιδιά), αυτό το μοναδικό Κέντρο του ΕΣΥ, να λειτουργήσει κανονικά. Επιπλέον, ο κ. Υπουργός ανέφερε πως θεωρεί αυτονόητη την αυτονόμηση της μοναδικής Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας παίδων της Ελλάδος, που λειτουργεί στο πλαίσιο του Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π., στο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», αυτονόμηση η οποία μπορεί να υπογραφεί άμεσα.

Ευχαριστούμε τον Υπουργό, κ. Αθαν. Πλεύρη και την αναπλ. Υπουργό, κ. Μ. Γκάγκα, που ανταποκρίθηκαν ταχέως στις εκκλήσεις μας για ενημέρωση και δια ζώσης επικοινωνία και ευχόμαστε να βρεθούν σύντομα ΜΟΝΙΜΕΣ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ λύσεις για το καλό όλων των καρδιοπαθών παιδιών!                                                                                                              

Μοιράστε το άρθρο