ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η Κ.ΓΚΑΓΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΒΟΥΛΗΣ ΝΑ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ, ΜΑΙΝΟΜΕΝΗ, ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΕΣΥ!

                                                                          ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

                                                 ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ«Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

                                                                                                                              Αρ. Μητρώου 29379

Αρ.Πρωτ. 263

Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ:  Η Κ.ΓΚΑΓΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΒΟΥΛΗΣ ΝΑ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ, ΜΑΙΝΟΜΕΝΗ, ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ

ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΕΣΥ!

 

Ξεχείλισε η οργή μας με όσα, χωρίς ίχνος ντροπής, ξεστόμισε στις 26.9.22 η κ.Γκάγκα από Βουλής, «απαντώντας» σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Μέρα25, κ. Κρίτωνα Αρσένη, με αφορμή την αναστολή των τακτικών χειρουργείων στο Νοσ.Παίδων «Η Αγία Σοφία»! (https://www.youtube.com/watch?v=jUQFWZQg90M)

Σχεδόν ένα χρόνο μετά από την συνάντησή μας στο Υπουργείο Υγείας με τον Υπουργό κ. Θάνο Πλεύρη και την ίδια (14 Οκτ.2021), όχι μόνο δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ προς αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π., του ΜΟΝΟΥ Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου στο ΕΣΥ (ούτε το άμεσα εφικτό, δηλ. την αυτονόμηση  της Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας (ΚΕΜ) στο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», ώστε να υπάρχουν μόνιμοι Εντατικολόγοι), αλλά είδαμε την κ.Γκάγκα, μαινόμενη από Βουλής, να εκστομίζει, για μια ακόμη φορά, ψεύδη και ανακρίβειες και να απαξιώνει το έργο του, λοιδορώντας τον μικρό αριθμό χειρουργείων του, ενώ είναι το ίδιο το Υπουργείο που το έχει καταδικάσει σε υπολειτουργία (αυτοεκπληρούμενη προφητεία!). Φυσικά και μπορεί να κάνει περισσότερα χειρουργεία (το 2010 έκαναν 180), αρκεί να το αφήσετε!!!

Για να στηρίξει, τις απαράδεκτες δηλώσεις της, η κ. Γκάγκα υποστηρίζει ότι οι γιατροί του Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π. “δεν έχουν εμπειρία”, επειδή τα τελευταία χρόνια κάνουν λίγα χειρουργεία, ωσάν η εμπειρία που έχει ήδη αποκτηθεί από τις προηγούμενες δεκαετίες να μην είναι αρκετή(!!!). Επίσης, κινδυνολογεί και προκαλεί εντυπώσεις, παρουσιάζοντας το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στο Νοσ. Παίδων «Η Αγία Σοφία» ως μη ασφαλές για τα παιδιά!

Εμείς, οι ευγνώμονες γονείς των χειρουργημένων στο Παιδοκαρδιοχειρουργικό του “Αγία Σοφία” παιδιών και η παγκόσμια παιδοκαρδιοχειρουργική κοινότητα βεβαιώνουν ότι την ασφάλεια των μικρών ασθενών εγγυάται η μεγάλη εμπειρία των άριστων παιδοκαρδιοχειρουργών και η λειτουργία εντός παιδιατρικού νοσοκομείου, του οποίου οι λοιπές ειδικότητες μπορούν να συνδράμουν σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί. Αυτή την ασφάλεια δεν εγγυάται όμως η διενέργεια παιδοκαρδιοχειρουργικών επεμβάσεων στο Ωνάσειο, απ’ όπου χειρουργημένα παιδιά μεταφέρονται μετά την επέμβαση στο “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”για την αντιμετώπιση μετεγχειρητικών προβλημάτων, γεγονός που αποσιωπά αιδημόνως η κ. Υπουργός, αλλά έχει παραδεχθεί σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις μας, υποστηρίζει δε ψευδώς ότι το “Ωνάσειο” διενεργεί 250 παιδοκαρδιοχειρουργικές επεμβάσεις κατ’ έτος, ενώ αυτά δεν υπερβαίνουν τα 130 ενηλίκων ΚΑΙ ανηλίκων μαζί! Αυτά είναι στοιχεία που η πολιτική ηγεσία τα κρύβει επιμελώς αλλά είναι αποκαλυπτικά όσον αφορά τη σκανδαλώδη εύνοιά της προς το Ωνάσειο το οποίο χρηματοδοτείται κατά προτεραιότητα και απολύτως δυσανάλογα προς τη δυναμικότητα και τα αποτελέσματά του!

Βάσει τίνων λοιπόν στοιχείων η κ. Γκάγκα δηλώνει όπου βρεθεί ότι δεν είναι ασφαλής η διενέργεια παιδοκαρδιοχειρουργικών επεμβάσεων στο “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”;

Βάσει τίνων στοιχείων είναι ασφαλέστερη στο Ωνάσειο ή στα ιδιωτικά παιδοκαρδιοχειρουργικά κέντρα, ενός εκ των οποίων μάλιστα (ΙΑΣΩ) ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας με απόφαση του ΣτΕ και η νέα εξεδόθη μόλις προ μηνών;

Τί άλλο πρέπει να κάνει παραπάνω η κ. Υπουργός για να αποδειχθεί η πλήρης ακαταλληλότητά της για το αξίωμα που υπηρετεί;

Τέλος, κάποιος πρέπει να υπενθυμίσει στη κ. Γκάγκα ότι η διασπορά ψευδών ειδήσεων αποτελεί ποινικά κολάσιμη πράξη :

“Άρθρο 191 Ποινικού Κώδικα: Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις που είναι ικανές να προκαλέσουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εθνική οικονομία, στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή στη δημόσια υγεία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών και χρηματική ποινή. Εάν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου ή μέσω διαδικτύου, ο υπαίτιος τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή”.

Με το παρόν καλούμε πλέον τον Πρωθυπουργό να επέμβει και να πράξει ό,τι απαιτείται:

  • για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας
  • για την πλήρη και μόνιμη λειτουργία του “Αγία Σοφία” και του πολύτιμου παιδοκαρδιοχειρουργικού του κέντρου
  • για τα άρρωστα παιδιά!

 

Η πρόεδρος                                                                       Η γραμματέας

Χρυσάνθη Μιχαλοπούλου-Κοκολάκη                     Παναγιώτα Καραγεώργη

Μοιράστε το άρθρο