Δήλωση Συμπαράστασης στους εργαζομένους στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ«Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Αρ. Μητρώου 29379

 

                                                                                                 Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2022

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Με μεγάλη θλίψη και οργή παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, του                    οποίου, ξαφνικά και απροειδοποίητα, η πολιτεία σταμάτησε την πολυετή και πολύτιμη λειτουργία του ως τριτοβάθμιο Νοσοκομείο, για να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο!
Η θλίψη μας δε και η αγωνία μας για τα παιδιά που μένουν χωρίς ένα από τα τρία παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αττικής που καλύπτει, μάλιστα, μεγάλο εύρος περιοχών και νομών, είναι ακόμα μεγαλύτερη, διότι έχουμε βιώσει τα ίδια ακριβώς γεγονότα, ήδη από το 2011, στο μόνο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο ΕΣΥ της Ελλάδας, που βρίσκεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Οι ομοιότητες δεν μπορούν παρά να μας προκαλέσουν αγανάκτηση:
• Εν μία νυκτί έκλεισαν (2011) το μόνο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στο ΕΣΥ που, έκτοτε, 11 ολόκληρα χρόνια, υπολειτουργεί (όταν δεν το ξανακλείνουν!), εν μία νυκτί έκλεισαν και το Παίδων Πεντέλης.
• Μας διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται να κλείσει, αλλά θα γίνονται και περισσότερα χειρουργεία, το ίδιο διαβεβαιώνουν και εδώ.
• Είπαν θα κλείσει για λίγο, μετά έγινε επ΄αόριστον. Το ίδιο ακούμε και για το Παίδων Πεντέλης.
• Εσχάτως (2020), με πρόφαση την πανδημία, επίταξαν την μοναδική Παιδοκαρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα στο ΕΣΥ για να μετατραπεί σε ΜΕΘ-Covid, ενώ υπήρχαν άλλες εναλλακτικές λύσεις. Αντίστοιχα, καταλύουν τη λειτουργία ολόκληρου του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης για να γίνει αποκλειστικά εμβολιαστικό κέντρο, σαν να μην υπάρχει καμία άλλη ανάγκη για τα παιδιά παρά μόνον ο εμβολιασμός! Να σημειωθεί ότι εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά και ενήλικες είναι εξαρχής το Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», ενώ τελευταία είναι αποκλειστικά για παιδιά και μάλιστα με ενισχυμένες δυνατότητες (περισσότερες εμβολιαστικές σειρές), γεγονός που έχει αρνητικές συνέπειες στην καθημερινή λειτουργία του νοσοκομείου.
• Υποβάθμιζαν το γεγονός, λέγοντας ότι υπάρχει άλλο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο επιχορηγούμενο από το δημόσιο, που θα καλύπτει τους ασθενείς δωρεάν. Όμως αυτό δεν είναι λύση, γιατί δεν βρίσκεται εντός Παιδιατρικού Νοσοκομείου, δεν έχει όλες τις ειδικότητες, ούτε μονάδα νεογνών. Αντίστοιχα, για Παίδων Πεντέλης υποδεικνύουν τα άλλα δύο Παίδων της Αττικής, τα οποία, όμως, ούτε επαρκούν να καλύψουν τόσες ανάγκες αριθμητικά, ούτε εξυπηρετούν χωροταξικά περιοχές εκτός Αθηνών.
Και στις δύο περιπτώσεις οι μόνοι που βλάπτονται είναι βρέφη και παιδιά, ενώ επωφελούνται ιδιωτικά συμφέροντα!

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ως «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες “Η Αγία Σοφία”» δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των γιατρών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης κι ευχόμαστε, πολύ σύντομα, ο κοινός αγώνας μας για τα παιδιά να δικαιωθεί!

η Πρόεδρος                                                       η Γραμματέας
Χρυσάνθη Μιχαλοπούλου-Κοκολάκη                Παναγιώτα Δούναβη

Μοιράστε το άρθρο