Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλειο Κικίλια, με αφορμή τα εγκαίνια νέων κλινών ΜΕΘ, δωρεά της Νestle Ελλάς στην Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ) στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

                                             

       

                                             ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

                  ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

                                                                 Αρ. Μητρώου 29379    

                                                

                                                                                                                       

Αθήνα, 14 Μαΐου 2021

Αρ.Πρωτ. 228

 

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλειο Κικίλια

ΘΕΜΑ: Εγκαίνια νέων κλινών ΜΕΘ, δωρεά της Νestle Ελλάς στην Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ) στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

΄Οπως πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε.,  την Πέμπτη 13 Μαΐου τ.έ. εγκαινιάσατε τις έξι υπερσύγχρονες κλίνες ΜΕΘ, τις τρεις θερμοκοιτίδες και άλλον εξοπλισμό, δωρεά της Νestle Ελλάς στην Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ) του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων (Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π.), στο Νοσ. Παίδων «Η Αγία Σοφία». Η δωρεά αυτή είναι, πράγματι, πολύ σημαντική, καθώς, όπως αναφέρατε κι εσείς και ο Διοικητής, κ. Παπασάββας, πρόκειται για το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Ως γονείς καρδιοπαθών παιδιών και άμεσα ενδιαφερόμενοι δεν θα μπορούσαμε, φυσικά, να μην χαρούμε για την εξέλιξη αυτή, στην  οποία επιτρέψτε μας να θεωρούμε ότι συμβάλαμε κι εμείς, έστω και ελάχιστα, με όσες δυνάμεις και μέσα διαθέτουμε.

Ελπίζουμε ότι το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί με πλήρη κάλυψη σε εξειδικευμένο και έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό, με μη δανεικούς εντατικολόγους, με διορισμό χειριστή μαγνητικού τομογράφου και με 2ο μόνιμο εξωσωματιστή.

Επισημαίνοντας, τέλος, και την άμεση ανάγκη  αυτονόμησης της ΚΕΜ, όπως έχετε υποσχεθεί, ώστε το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο να έχει πραγματική πλήρη λειτουργία για το καλό όλων των καρδιοπαθών παιδιών και ειδικά, όπως λέτε,  γι΄αυτούς  «τους συνανθρώπους μας που δεν μπορούν ή δεν έχουν», ζητάμε να ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΜ: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια, θα την ενισχύσουμε και θα την καταστήσουμε ανεξάρτητη και αυτόνομη»!

Θα περιμένουμε!

Μοιράστε το άρθρο